Nebojša Zelenović – Fondacija Kapetan Dragan je tvorevina vlasti

0
108

Inicijativa Fondacije Kapetan Dragan za oslobađanjem ubice Zorana Đinđića i pored protivljenja pojedinih političkih partija, nije izazvala nikakvu reakciju vlasti, što prema rečima Nebojše Zelenovića govori o činjenici da je i ovu fondaciju stvorila sama vlast.

Fondacija “Kapetan Dragan”, čiji je osnivač nekadašnji predvodnik paravojne jedinice “Knindže”, pokrenula je peticiju za oslobađanje ubice nekadašnjeg premijera Zorana Đinđića, što je izazvalo revolt kod jednog dela javnosti. Deo građana je peticiju nazvao skandaloznom, te su izneli mišljenje da je ona pokrenuta uz prećutni blagoslov vlasti. Zamolili smo predsednika stranke „Zajedno za Srbiju“ da prokomentariše ovakvo delovanje pomenute fondacije, ali i izostanak reakcije vlasti.

Gradska uprava Subotice u saopštenju za javnost navela je da se Fondacija „Kapetan Dragan“ u novembru prošle godine obratila subotičkoj Službi za poslovne prostore, te da je nadležna komisija istog meseca utvrdila da je fondacija ispunila sve uslove i dodelila joj prostorije u jednoj od centralnih gradskih ulica u ovom gradu. Ta odluka je izazvala protivljenje pojedinih političkih partija koje smatraju da fondaciji treba oduzeti prostorije i sprečiti potpisivanje peticije, navodeći da je predvodnik te fondacije, Kapetan Dragan, bio učesnik u ratnim događajima koji su devedesetih godina prošlog veka uslovili stradanje građana Knina. Prema rečima Nebojše Zelenovića i ova fondacija je samo još jedna od tvorevina aktuelnog režima koji želi na ovaj način da plaši ljude i demonstrira silu, ali da veruje da u Srbiji postoji veliki broj ljudi koji, ako se okupe oko prave ideje, mogu da se suprotstave ovakvim namerama vlasti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here