Na svetskom prvenstvu u Oslu nastupila tri rvača Proletera

0
45

Na svetskom prvenstvu u rvanju grčko rimskim stilom nastupili su članovi zrenjaninskog Proletera Viktor Nemeš, Mihail Kadžaja i Zurabi Datunašvili koji je u kategoriji do 87 kilograma osvojio titulu svetskog prvaka.

Na svetskom prvenstvu u Oslu reprezentaciju Srbije predstavljalo je 7 najboljih srpskih rvača u grčko-rimskom stilu. Među njima su bili i članovi zrenjaninskog Proletera Viktor Nemeš, Mihail Kadžaja i Zurabi Datunašvili. Zura je u finalu svetskog prvenstva u kategoriji do 87kg pobedio protivnika iz Belorusije sa 9:1 i tako poštao prvak sveta. Mihail Kadžaja poražen je u prvom kolu od predstavnika Litvanije dok je Viktor Nemeš prošao dva kola i osvojio 7. mesto u ukupnom plasmanu.

Reprezentativne aktivnosti za rvače Proletera sada prestaju, ali slede domaća takmičenja: seniorski kupovi, liga i državna prvenstva. Nakon toga kreću pripreme za Evropsko i svetsko prvenstvo naredne godine.

Sem što očekuje dobre rezultate od rvača Proletera koji su u sastavu reprezentacije Srbije, Trajković dobre rezultate očekuje i od mlađih takmičara.

Medalja Datunašvilija je jubilarna 100. medalja srpskih rvača na velikim takmičenjima. Ove godine rvači Srbije Mate Nemeš i Zurabi Datunašvili osvojili su zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Varšavi, dok se Datunašvili sa Olimpijskih igara u Tokiju vratio sa bronzom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here