Igor Mirović – Donacija Pokrajinske vlade manastiru Rmanj u bihaćko-petrovačkoj eparhiji

0
65

Danas je u Novom Sadu, u prisustvu predsednika Igora Mirovića, potpisan ugovor o donaciji tri miliona dinara koje je Pokrajinska vlada izdvojila za izgradnju pirga u manastiru Rmanj u Eparhiji bihaćko-petrovačkoj.

Pokrajinska vlada, preko Fonda za izbegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu, izdvojila je tri miliona dinara za manastir Rmanj u Eparhiji bihaćko-petrovačkoj, za izgradnju i uređenje pirga Katarine Branković.  Ugovor su u Pokrajinskoj vladi, u prisustvu predsednika Igora Mirovića, potpisali direktor Fonda Duško Ćutilo i episkop bihaćko-petrovački Sergije.

Episkop bihaćko-petrovački Sergije zahvalio je predsedniku Miroviću na izdvojenim sredstvima, poručivši da će ta pomoć doprineti opstanku samog manastira, koji se nalazi u Martin Brodu, na tromeđi Dalmacije, Like i Bosne, ali i našeg naroda koji se vekovima na tim prostorima bori za opstanak.

Manastir Rmanj u Martin Brodu, posvećen Svetom Nikolaju Mirlikijskom, podignut je 1443. godine i smatra se zadužbinom Katarine Branković – ćerkom Đurđa Brankovića.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here