Ivan Ivanović – Vučiću odgovara destabilizacija regiona

0
218

Prema mišljenju lidera pokreta “Naši” Ivana Ivanovića, sve laži aktuelnog predsednika Srbije su njegove manipulacije kako bi se prikrila izdaja Kosova i Metohije kao i kriminal kojim se bavi, a svi incidenti koji se dešavaju, posledica Vučićeve želje da vlada u Srbiji  tako što će neprekidno destabilizovati čitav region.

Odnosi Srbije i Hrvatske su tradicionalno loši i zaoštravaju se svaki put kada dođe do neke krize u regionu. Nakon što su se o tenzijama na kosovskoj granici izjasnili i hrvatski zvaničnici, ovi odnosi su postali još zategnutiji. Pitali smo lidera pokreta „Naši“, Ivana Ivanovića za mišljenje u kom smeru se dalje ovi odnosi mogu kretati.

Hrvatski politički analitičar Davor Đenero, izjavio je za “Danas” da su odnosi Hrvatske i Srbije „hibernirani“ i da veruje da će hrvatska Vlada i Andrej Plenković izbeći konfrontaciju s Vućićem i da mu neće dati priliku da svoju verbalnu agresiju usmerava i na Hrvatsku. Đenero je naglasio da je jasno da je incident na Kosovu planiran da posluži Vučiću kao „pokazna vežba za domaću publiku”, iako je sve vreme bilo jasno da je u pitanju  strategija, prema kojoj će KFOR zameniti kosovsku policiju, posle čega će se Vućićeva vojska povući. Komentarišući odnos aktuelne vlasti u Srbiji prema Hrvatskoj, Ivan Ivanović je ocenio da predsedniku Vučiću odgovara destabilizacija čitavog regiona i da je jedan od osnova njegove vladavine stvaranje spoljašnjih i unutrašnjih neprijatelja. Unutrašnji neprijatelj je opozicija, a spoljašnji sve države koje nas okružuju, tako da se sve radi u cilju manipulisanja narodom kako bi se prikrio kriminal i izdaja Kosova i Metohije, zaključio je Ivanović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here