Aleksandar Jovanović Ćuta – Zorana Mihajlović ne treba više da se bavi politikom

0
185

Ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta izjavio je da ministarka energetike Zorana Mihajlović zbog svega što je do sada uradila ne treba više da se bavi politikom nego da to prepusti ljudima koji vole svoje zemlju.

Potpredsednica Srpske napredne stranke Zorana Mihajlović izjavila je da je ekološki protest u Beogradu iskorišćen za predizborni skup pojedinih političara koji se bore za svoje pozicije i prozvala ekološkog aktivistu Aleksandra Jovanovića Ćutu i lidera Zajedno za Srbiju Nebojšu Zelenovića da agitujući protiv otvaranja rudnika litijuma „Rio Tinto“ zapravo nanose štetu Srbiji. Zamolili smo Aleksandra Jovanovića da prokomentariše ovakve navode Zorane Mihajlović.

Tokom trajanja Ekološkog ustanka, više predstavnika izvršne vlasti komentarima je nastojalo da umanji efekte velikog protestnog okupljanja građana u Beogradu, a premijerka Ana Brnabić je na konferenciji za medije izrazila čuđenje što je protest održan sada a ne za vreme bivše vlasti. Brnabić je istakla da je od 2014.g. uloženo više od 600 miliona evra u smanjenje emisije štetnih gasova u postrojenjima  za odsumporavanje u našim termoelektranama, dodavši da je aktuelna vlast usvojila Zakon o obnovljivim izvorima energije, kao i Zakon o klimatskim promenama. Povodom Ekološkog ustanka, saopštenjem je reagovala i ministarka energetike Zorana Mihajlović koja je izjavila da će o rudniku litijuma Rio Tinto, odlučiti građani na referendumu, pošto budu urađene sve studije i poznate sve činjenice. Mihajlović je pozvala Nebojšu Zelenovića i Aleksandra Jovanovića Ćutu da registruju svoju političku organizaciju i kandiduju svoj program na izborima, jer je, prema njenim rečima,  skup građana u Beogradu bio predizborni ekološki protest koji su Zelenović i Jovanović organizovali zbog svojih političkih ambicija.

Reagujući na ovo saopštenje, Jovanović je rekao da mu je neobično da Zorana Mihajlović, koja se celog života bavi politikom, spočitava nekom drugom da to isto čini i da bi bilo dobro da aktuelna ministarka energetike napusti politiku i pusti neke druge ljude, koji vole svoju zemlju i koji nisu opasni po njenu prirodu i društvo, da se time bave, jer oni neće dovoditi strane investitore da iseljavaju građane sa svojih imanja, niti dozvoljavati izgradnju mini hidroelektrana na našim rekama što dovodi do njihovog nestanka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here