Nebojša Zelenović – Motivisati građane da izađu na izbore

0
160

Uoči izbora u Srbiji, opozicija ima različite poglede o načinima kojima će motivisati građane da izađu na birallišta, rekao je predsednik stranke „Zajedno za Srbiju“ Nebojša Zelenović.

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović izjavio je da nije tačno da je opozicija razjedinjena i dodao da oko najvećeg broja zahteva ili ideja postoji saglasnost. On je ocenio da građani od opozicije očekuju dogovor, a ne jednu listu i dodao da bi tako veći broj građana bio zainteresovan za izbore. Pitali smo Nebojšu Zelenovića da li se može očekivati da se opozicija ujedini u veće blokove i tako istupi na sledećim izborima.

Prema izvorima internet portala DW, kompletna srpska opozicija će izaći na izbore u aprilu i na taj način odabrati jedno od dva zla – verovatni poraz u nefer trci protiv svemoćnog režima, umesto da se ukopa u još jedan bojkot. Politikolog Dejan Bursać je ocenio da je propuštena prilika kada odmah posle bojkota nije napravljen plan po ugledu na mađarsku opoziciju, tako da se sada ne vidi snaga za promene, jer kako je rekao, ljudi vole da su na pobedničkoj strani, a glasanje za stranke koje osvoje na izborima dva ili tri odsto je frustrirajuće. Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović je izjavio da se zalaže da opozicija zajedno sa građanima nađe najbolje zajedničke kandidate za predstojeće izbore, kao i da učini sve kako bi motivisala građane da u što većem broju izađu na izbore.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here