Petar Petković – Pobeda Srpske liste pokazatelj srpskog jedinstva

0
64

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Petar Petković izjavio je danas da je pobeda Srpske liste na lokalnim izborima na Kosmetu pokazala koliko je važno da srpski narod bude jedinstven.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije Petar Petković izjavio je da je ubedljiva pobeda Srpske liste na lokalnim izborima na Kosmetu pokazala koliko je važno da srpski narod bude jedinstven i koliko veruje Srbiji i njenom predsedniku, ali i kakav je naš odnos prema Briselskom sporazumu, odnosno formiranju Zajednice srpskih opština.

Petković je na konferenciji za novinare poručio da kako je ova pobeda Srpske liste bila ubedljiva i snažna, takav će biti i odgovor srpskog naroda i Srpske liste ako se ne formira Zajednica srpskih opština (ZSO). Ukoliko se u novembru to pitanje ne pokrene, uslediće snažan i ubedljiv odgovor, a Srbi će izaći iz svojih institucija na severu pokrajine, rekao je direktor Kancelarije.

On je istakao da je izlaznost u srpskim sredinama bila veća nego pre četiri godine, što pokazuje da srpski narod veruje Srbiji i njenom predsedniku, i dodao da je pobeda i ostvarena zahvaljujući punoj podršci Aleksandra Vučića srpskom narodu i Srpskoj listi.

Petković je dodao i da bi rezultate izbora trebalo da analiziraju u međunarodnoj zajednici, posebno oni koji su podržavali premijera privremenih institucija Aljbina Kurtija u, kako je rekao, akciji terora nad Srbima na severu i govorili kako je to bila sjajna i divna akcija.

Petković je, govoreći o rezultatima izbora, naveo da je izlaznost u svim srpskim sredinama, odnosno u deset opština, bila čak 30 odsto veća nego pre četiri godine, ali i februarskih izbora, posebno u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu i Leposaviću, gde su pobedili kandidati Srpske liste.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here