Um-Ing – Osma likovna kolonija

0
160

U prostorijama kompanije Um-Ing otvorena je osma po redu likovna kolonija, koja je, kao i uvek do sad okupila vrsne slikare. Njihova dela će po završetku kolonije biti smeštena u legatu kompanije gde će čekati završetak desete kolonije i humanitarnu aukciju.

Sada već tradicionalno, u oktobru se slikari okupljaju u prostorijama kompanije Um- Ing gde u okviru likovne kolonije stvaraju svoja umetnička dela. Na ideju da spoje slikarstvo i privredu došli su pre osam godina slikar Slavko Koncul i Borislav Umićević, vlasnik kompanije Um-Ing. Nakon uspešno realizovanih sedam likovnih kolonija i uspešno realizovane aukcije slika sa prvih pet došao je red i na osmu po redu likovnu koloniju, koja je, kao i prethodne, okupila vrsne slikare.

Viorel Flora, koji je prisutan na svakoj likovnoj koloniji u Um-Ingu predstavio je gostima slikare koji učestvuju na ovogodišnjoj koloniji rekavši da je njihova najznačajnija odlika da su dobri ljudi.

Prema Florinim rečima likovne kolonije u organizaciji kompanije Um-Ing doprinele su tome da privrednici bolje razumeju umetnost i njenu važnost te da pomognu slikarima da stvaraju svoja umetnička dela.

Maja Volk intenzivno slika tek dve godine, po drugi put učestvuje na likovnoj koloniji, a ova joj se posebno dopada jer je svojevrstan spoj privrede i umetnosti, koja, kako je rekla oplemenjuje svaki prostor.

Maja se prisetila toga kako se upoznala sa Florom, koji joj je velika podrška u radu.

Na koloniji se ove godine okupilo deset učesnika pa su pored Viorela Flore i Maje Volk prisutni Aleksandar Kačar, Rudolf Brkić, Marjan Baroš, Javor Rašajski, Dragan Hajrović, Branko Đukić, Maja Jurić i Tamara Jovanov, kao i dve gošće: Teodora Petrović i Marija Palkovič.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here