Slepa devojčica Magdalena – „Megi na stazi detinjstva“

0
144

Ukoliko zapratite stranicu „Megi na stazi detinjstva“ na Instagramu upoznaćete nasmejanu i vedru slepu devojčicu Magdalenu, koja svojim pratiocima svakog dana izmami osmeh na lice. Sem toga, putem ove stranice upoznaćete se sa svakodnevnim životom porodice koja ima slepo dete.

Magdalena, mnogo poznatija kao Megi, miljenica je brojnih korisnika Instagrama, koji prate stranicu „Megi na stazi detinjstva“ koju vodi njena majka Milena. Megi je prevremeno rođena i sa samo 700 gr, slepa je od rođenja i ta činjenica na početku je njene roditelje bacila u očaj. Međutim, vremenom su uvideli da Megi može sve što i druga deca, ali samo na malo drugačiji način. Danas, oni uživaju u roditeljstvu i Magdaleninom odrastanju.

Milena se putem svoje instagram stranice bavi podizanjem svesti o životu slepe dece, ali i porodice koja ima slepo dete. Sem toga, ona ukazuje i na greške koje najčešće pravimo kada prilazimo slepoj deci, ali i pomaže roditeljima da prihvate hendikep svog deteta i da mu omoguće normalan život.

Magdalena je član Međuopštinskog saveza slepih i slabovidih Zrenjanin, član je biblioteke Saveza slepih Srbije, a pohađa i muzičko zabavište, a ono što je očekuje od naredne jeseni je vrtić.

Slepi i slabovidi najčešće imaju problema kada je u pitanju bezbedno kretanje po gradu, a poseban problem predstavlja i parkiranje nesavesnih vozača na mestima za osobe sa invaliditetom. Kada su deca u pitanju najveći problem je prihvatanje od strane druge dece.

Magdalena korak po korak savladava sve prepreke koje je život stavio pred nju, a uz ogromnu pomoć mame Milene, tate Vladimira i brata Vuka sve to je mnogo lakše.  Ono što je sigurno je da će nasmejana i vedra Megi i dalje osvajati srca na Instagramu, a od narednog septembra i u vrtiću.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here