Vučić – Otvaranje fabrike u Aleksincu

0
75

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanom otvaranju fabrike Magna Seating d.o.o. Odžaci – ogranak Aleksinac i tom prilikom poručio da je važno da ljudi mogu da rade i da u svom gradu vide budućnost.

Fabrika Magne u Srbiji otvorena je u Odžacima 2013. godina, gde ima oko 1.800 radnika. Kompanija je od juna prošle godine poslovala u Aleksincu u iznajmljenoj hali a posle nekoliko meseci je počela pripremu izgradnje sopstvenog pogona, koji je ogranak njene fabrike u Odžacima. U aleksinačkom pogonu za proizvodnju presvlaka za automobilska sedišta radi 800 ljudi. Otvaranju tog pogona prisustvoao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da Magna doprinosi razvoju Srbije i da se nada da će širiti proizvodnju na našem tržištu.  On je istakao da je ta fabrika od izuzetne važnosti za Aleksinac, koji nema fiskalne probleme, ali je siromašna opština, a posebno za Odžake koji se i ne nalaze na putu.

Predsednik se u razgovoru sa radnicima interesovao šta rade, koliko im je trajala obuka, da li su nakon nje u potpunosti obučeni za rad, da li su iz Aleksinca i okoline, ali i kakvi su im uslovi za rad i koliko su fizički zahtevni.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here