Ivan Pajović – Svaka vlast štiti svoje predstavnike

0
87

Ekonomista Ivan Pajović je, komentarišući slučaj 24 stana u vlasništvu Siniše Malog, rekao da je potpuno jasno da svaka vlast štiti svoje predstavnike, ali da bi onda sledeća vlast trebalo da se obračuna sa protivzakonitim postupcima prethodnika.

Dan pošto je u velikoj međunarodnoj novinarskoj istrazi „Pandora papiri” objavljena dokumentacija prema kojoj je ministar finansija Siniša Mali zaista bio vlasnik 24 luksuzna apartmana na bugarskom primorju, on je poručio da su „sve to laži” i da je „prava meta, zapravo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić”. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stao je u odbranu svog ministra rekavši da KRIK te navode nije dokazao. Pitali smo ekonomistu Ivana Pajovića koji je mogući rasplet ovog slučaja i da li će vlast ostati slepa na prestupe njenih predstavnika.

Šest godina nakon prvog pominjanja 24 stana na bugarskom primorju, za koja su istraživački novinari tvrdili da su u vlasništvu tadašnjeg gradonačelnika Beograda, priča je dobila nastavak. Dokumenti koje je istraživao KRIK ukazuju da je Siniša Mali, danas ministar finansija, vlasnik tih nekretnina, iako je sve ove godine to poricao. Uprkos tome predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je siguran “da KRIK to nije dokazao”. Novinarke KRIK-a pokazale su dokumenta koja dokazuju da je Mali bio vlasnik dve ofšor firme posredstvom kojih je kupio stanove, objavljena u projektu „Pandorini papiri“ i dodale da je 2015. obećao da Mali više neće biti na funkciji ukoliko se dokaže da je bio vlasnik 24 stana. Analizirajući ovakav odnos predsednika prema objavljenim informacijama u vezi sa ministrom Sinišom Malim, ekonomista Ivan Pajović je rekao da je potpuno jasno da svaka vlast štiti svoje predstavnike, ali da je tragično to što u Srbiji ni sledeća vlast neće pozvati na odgovornost prethodnike koji su delovali protiv zakona i u svoju korist, već će nekažnjavanjem ostaviti prostora da se i predstavnici buduće vlasti bave sličnim stvarima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here