Nebojša Zelenović – Pobediti strah i boriti se za dobre ideje

0
62

Bez obzira na pritiske koje trpi od aktulenog režima, predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović želi da ohrabri ljude da kroz zajedničku borbu za dobre ideje savladaju strah i da izađu na seledeće izbore.

Predsednik stranke Zajedno za Srbiju Nebojša Zelenović saslušan je krajem avgusta u šabačkom tužilaštvu zbog tvita iz 2019. godine u kome je uporedio broj članova Srpske napredne stranke, Socijalističke partije Srbije, Saveza komunista Jugoslavije i Nacionalsocijalističke partije Nemačke. Zamolili smo ga da prokomentariše ovaj događaj.

Isleđivanje u šabačkom tužilaštvu zbog tvita iz 2019. godine, prema mišljenju Nebojše Zelenovića, predstavlja razlog za ozbiljnu zabrinutost s obzirom na to da u trećoj deceniji 21. veka tužilaštvo saslušava građane zbog verbalnog delikta koji niko nije demantovao. Zelenović je izjavio za Danas da je ovaj tvit napisao u okviru svoje političke borbe i istakao da nije nameravao da bilo koga omalovažava već da skrene pažnju javnosti na masovno kršenje građanskih i političkih prava u Srbiji, jer je istorija pokazala da, ukoliko stranka na vlasti u jednoj zemlji ima ogroman broj članova, postoji opasnost od uspostavljanja totalitarizma u državi, sa tragičnim posledicama za društvo. Zelenović je ocenio da je to samo jedan u nizu pritisaka kojim su izloženi ljudi koji se bave politikom u Srbiji, ali da želi svojim primerom da pokaže  građanima da treba pobediti strah i boriti se za dobre ideje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here