Teša Tešanović – Državi nije stalo do dobrobiti građana već do izbora

0
156

Komentarišući reakcije države tokom trajanja pandemije i njeno neuvažavanje mišljenja struke u borbi protiv covid-19, novinar Teša Tešanović je rekao da je aktuelna vlast fokusirana na predstojeće izbore, a da su mere zaštite stanovništva u drugom planu.

Nemački Zidojče cajtung piše da su u Srbiji “uvenule stare lovorike” efikasne borbe protiv korone i brze nabavke vakcina: zemlja ima najviše zaraženih u Evropi, a vlast ne preduzima ništa, jer sprema izbore. Premijerka Ana Brnabić najavila je uvođenje kovid propusnica i potvrdila da u medicinskom delu Kriznog štaba ne postoji konsenzus u vezi sa donošenjem novih mera. Pitali smo novinara Tešu Tešanovića da prokomentariše oprečne reakcije države u toku čitavog trajanja pandemije u Srbiji.

Premijerka Ana Brnabić saopštila je na konferenciji za novinare nakon sednice Kriznog štaba, da se od subote, 23. oktobra, uvode obavezne kovid propusnice za boravak u svim ugostiteljskim objektima u zatvorenom prostoru nakon 22 časa, i potvrdila da u medicinskom delu Kriznog štaba ne postoji konsenzus u vezi sa donošenjem novih mera. Razlog za oprečne reakcije države i neusvajanje preporuka medicinskog dela Kriznog štaba o pooštravanju mera u situaciji kada je broj obolelih prešao brojku od milion zaraženih od početka pandemije, Teša Tešanović vidi u tome što je aktuelna vlast usmerila sve svoje aktivnosti na predstojeće izbore koji su joj prioritet u odnosu na zdravlje građana u ovakvoj epidemiološkoj situaciji u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here