Velimir Ilić – Ubistvo Zorana Đinđića nije razrešeno

0
126

Velimir Ilić, predsednik stranke „Nova Srbija“ je rekao da smatra da nisu razrešeni svi detalji ubistva premijera Zorana Đinđića i da bi trebalo da se otvore arhive i sve rasvetli do kraja.

Fondacija “Kapetan Dragan” nastavlja sa agitovanjem da se iz zatvora pusti ubica premijera Zorana Đinđića, koji je osuđen na 40 godina. Nastavlja se i negodovanje dela javnosti zbog aktivnosti fondacije. Slučaj je prokomentarisala i udovica ubijenog premijera rekavši da pitanje krivice Zvezdana Jovanovića treba uputiti pravosudnim organima države, imajući u vidu činjenicu da je reč o osobi koja je pravosnažno osuđena od strane najvišeg suda Srbije. Zamolili smo Velimira Ilića predsednika stranke „Nova Srbija“ da prokomentariše pomenuta dešavanja.

Američka ambasada u Beogradu izrazila je nerazumevanje zbog davanja javnog prostora osuđenom ratnom zločincu da promoviše oslobađanje osuđenika za ubistvo prvog demokratski izabranog premijera u Srbiji, preneo je Glas Amerike. Dragan Vasiljković sprovodi peticiju kako bi se od predsednika Srbije tražilo pomilovanje Zvezdana Jovanovića, osuđenog ubice premijera Zorana Đinđića i bivšeg pripadnika rasformirane Jedinice za specijalne operacije. Predsednici Vlade i predsedniku Srbije upućena su pitanja da li je primereno da se sprovodi kampanja za pomilovanje osuđenog ubice premijera Srbije, kako na to Vlada i premijerka Srbije tj. predsedništvo i predsednik mogu najprimerenije reagovati, zašto do sada nije ništa učinjeno tim povodom, i da li ovakve i slične kampanje mogu naštetiti imidžu Srbije kao regionalnog partnera imajući u vidu aktuelne tenzije i istoriju Balkana ispunjenu konfliktima. Velimir Ilić, predsednik stranke „Nova Srbija“ izneo je mišljenje da nisu razrešena sva pitanja oko ubistva premijera Zorana Đinđića i da bi oko tog pitanja nadležni organi trebalo ponovo da se angažuju kako bi se rasvetlili svi detalji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here