Vulin – Kolegijum sa čelnicima Policijske uprave

0
84

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin održao je danas kolegijum sa načelnikom Policijske uprave za grad Beograd Veselinom Milićem i načelnicima svih policijskih stanica na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd i naglasio da očekuje još veću angažovanost pripadnika beogradske policije u borbi protiv svih oblika kriminala, a posebno uličnog koji najviše pogađa običnog čoveka.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin sastao se danas sa načelnikom Policijske uprave za grad Beograd Veselinom Milićem i načelnicima svih policijskih stanica na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd. Tokom sastanka načelnici su predočili ministru Vulinu dosadašnje rezultate, kao i planirane aktivnosti u narednom periodu, sa posebnim akcentom na suzbijanju uličnog kriminala. Ministar Vulin je na kolegijumu poručio da je Beograd jedan od najbezbednijih gradova u Evropi, ali da se uspeh načelnika svake policijske stanice u Beogradu meri samo po tome koliko se običan čovek oseća bezbedno. On je naglasio da u Beogradu ne postoje i neće postojati sigurni i nesigurni delovi grada, dobri i loši kvartovi.

Ministar unutrašnjih poslova je istakao da će beogradska policija očuvati javni red i mir, ali je, takođe,  pozvao građane da ne dozvole da budu zloupotreblјeni zarad nečijih političkih interesa rekavši da policija budno prati stanje javnog reda i mira u Beogradu, na svim javnim mestima i da je sve češće primetna pojava profesionalnih protestanata koji pozivaju na nemire i uništavanje javne imovine. Ministar policije Aleksandar Vulin je ukazao da statistika pokazuje smanjenu stopu kriminala u Beogradu u odnosu na ranije godine, ali da on procenjuje rad svake policijske stanice na osnovu toga koliko se građani koji žive u okolini tih stanica osećaju bezbedno i koliko imaju poverenja u policiju.

Ministar unutrašnjih poslova je pohvalio rad beogradske policije koja beleži povećanje procenata rasvetlјavanja gotovo svih krivičnih dela. Posebno je pohvalio brzo rasvetlјavanje jučerašnjeg slučaja i hapšenje počinioca, koji je na Zvezdari presreo šezdesetčetvorogodišnjeg muškarca, oborio ga na zemlјu i oteo mu veću sumu novca.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here