Brnabić – Obilazak radova u kragujevačkoj toplani Energetika

0
46

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ministraka zaštite životne sredine Irena Vujović obišle su danas radove na modernizaciji sistema daljinskog grejanja, odnosno izgradnji kotlarnice na gas u toplani Energetika u Kragujevcu.

Radove u kragujevačkoj toplani, gde se uvodi najsavremenija oprema u skladu sa evropskim standardima i prelazi na ekološki prihvatljiviji energent, obišle su danas premijerka Srbije Ana Brnabić, ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, kao i gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i direktor Evropske banke za obnovu i razvoj za Zapadni Balkan Mateo Kolađeli. Premijerka Brnabić je nakon obilaska radova rekla da Kragujevac krajem ove sezone prestaje da se greje na ugalj i počinje da se greje na gas kao mnogo prihvatljiviji energent.

Ministraka zaštite životne sredine Irena Vujović je naglasila da je modernizacija sistema daljinskog grejanja najveći projekat zaštite životne sredine u Kragujevcu, koji će doprineti smanjenju aerozagađenja i kvalitetnijem životu građana. Prema njenim rečima, Kragujevac decenijama ima problem sa aerozagađenjem, pri čemu će sada preći na ekološki prihvatljiviji energent, a rešava se i deponija pepela. Ministarstvo, kako je dodala, sprovodi i druge ekološke projekte u Kragujevcu, a sredstva su odvojena i za zamenu kotla u Osnovnoj školi „Natalija Nedeljković“. Vujović je predočila da je u planu za sledeću godinu podrška građanima kroz subvencije da i domaćinstva pređu na ekološki prihvatljivije energente.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here