Mirović – Dodela ugovora o finansiranju obnove školskih objekata

0
75

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, uručio je danas ugovore o finansiranju i sufinansiranju rekonstrukcije, adaptacije i održavanja objekata ustanova osnovnog i srednjeg obrazovanja u Vojvodini, vredne 76 miliona dinara.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore o finansiranju i sufinansiranju rekonstrukcije, adaptacije, sanacije, investicionog i tekućeg održavanja objekata dvadeset jedne ustanove osnovnog i srednjeg obrazovanja i vaspitanja u AP Vojvodini, vredne 76 miliona dinara. Od tog iznosa 57,6 miliona dinara opredeljeno je za radove na obnovi i održavanju 14 osnovnih škola, dok je 18,4 miliona dinara izdvojeno za radove na sanaciji u sedam srednjih škola.

Predsednik Mirović je podsetio na to da je Pokrajinska vlada izdvajala znatna sredstva kako bi svoj deci i zaposlenima bili obezbeđeni što bolji uslovi za učenje i rad.

Izdvojena sredstva Pokrajinska vlada je između ostalog opredelila i za sanaciju dela zgrade i krova Poljoprivredne škole sa domom učenika u Futogu, za investiciono održavanje zgrade OŠ „Šeh Karolj“ u Adi, ugradnju podizne platforme za prevoz osoba u invalidskim kolicima u ŠOSO „Bratstvo“ u Bečeju, kao i za sanaciju i održavanje mokrih čvorova u osnovnim školama u Bečeju, Beloj Crkvi, Stanišiću, Novom Sadu, Laćarku, Golubincima, Subotici, kao i u šest srednjih škola.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here