Mihajlović – Unaprediti sistem prevencije nasilja nad ženama

0
76

Potpredsednica Vlade Republike Srbije Zorana Mihajlović otvorila je danas konferenciju “Borba protiv seksualnog nasilja prema ženama – unapređenje pravnog okvira i postupanja”.

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović otvorila je danas konferenciju “Borba protiv seksualnog nasilja prema ženama – unapređenje pravnog okvira i postupanja” i tom prilikom poručila da je država uz svaku devojčicu i ženu koja trpi nasilje. Mihajlović je istakla da statistika i u svetu i kod nas pokazuje da je 62 odsto žena nakon svoje 15. godine pretrpelo neki oblik nasilja – od fizičkog, seksualnog do psihološkog.

Ministarka pravde Maja Popović napomenula je da je država donela važne strategije i unapredila zakone, a da svi kao društvo moramo sagledati problem nasilja nad ženama i multisektorski ga rešavati.

Konferenciju “Borba protiv seksualnog nasilja prema ženama – unapređenje pravnog okvira i postupanja” organizovali su zajedno Koordinaciono telo za rodnu ravnopravnost, Ministarstvo pravde i UN Women.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here