Ministar Stefanović prisustvovao vežbi Oružanih snaga Turske

0
49

Ministar odbrane Nebojša Stefanović boravi u zvaničnoj poseti Turskoj gde je, zajedno sa turskim ministrom nacionalne odbrane, prisustvovao vežbi Oružanih snaga Republike Turske.

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović, koji boravi u zvaničnoj poseti Republici Turskoj, prisustvovao je zajedno sa turskim ministrom nacionalne odbrane Hulusi Akarom vežbi Oružanih snaga Republike Turske na poligonu „General Nahit Šenolu” u Polatliju.

U vežbi sa bojevim gađanjem pod nazivom „Free fire 2021“ u blizini Ankare učestvovalo je ukupno 885 pripadnika turske Komande oružanih snaga i Komande specijalnih jedinica, dok se dejstvovalo iz 42 sredstva i borbena sistema koja su u naoružanju turske vojske, počev od borbenih aviona F-4, jurišnih helikoptera ATAK, bespilotnih letelica, protivtenkovskih sistema OMTAS, Kornet, Tow2 i drugih.

Vežbi na poligonu u Polatliju, osim dvojice ministara odbrane, prisustvovao je i načelnik Generalštaba Oružanih snaga Republike Turske general Jašar Guler, kao i komandanti jedinica turske vojske.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here