Ministar Vulin posetio OŠ “Dr Jovan Cvijić” u Zrenjaninu

0
263

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin poručio je danas prilikom posete Osnovnoj školi „Dr Jovan Cvijić“ u Zrenjaninu da će, između ostalog, rad načelnika policijskih uprava meriti po tome koliko su deca u školama bezbedna, da li u blizini škola i školskim dvorištima ima narko-dilera i da li ima nasilјa koje je nekažnjeno.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin posetio je Osnovnu školu „Jovan Cvijić“ u Zrenjaninu, koja je dobila potrebnu opremu u okviru programa „Zajednici zajedno“ pod pokrovitelјstvom kompanije NIS. Ministar je tom prilikom istakao da sve ima smisla samo ako su deca u našoj državi sigurna i bezbedna.

Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev istakao je da je cilј te kompanije da se učenici u školama širom Srbije osećaju sigurno i da imaju modernu opremu i najbolјe uslove za rad, zbog čega je u te svrhe prošle godine izdvojeno oko milion evra.

Kako bi odgovorila na potrebe zajednice čiji je deo, kompanija NIS je u 2021. godini, u okviru konkursa „Zajednici zajedno“ podržala 29 projekata u oblasti ekologije i zaštite životne sredine u ukupnoj vrednosti od 107,5 miliona dinara. Projekti će biti realizovani u 12 gradova i opština. Sem u Zrenjaninu projekti će biti realizovani u Beogradu, Novom Sadu, Požarevcu, Nišu, Čačku, Pančevu, Kikindi, Kanjiži, Novom Bečeju, Srbobranu i Žitištu, a usmereni su na zamenu kotlova, smanjenje zagađenja, unapređenje energetske efikasnosti, solarnu energiju i uređenje javnih parkovskih površina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here