XIII Državni pčelarski sajam 12. i 13. februara 2022.

0
802

U hali 2 Beogradskog sajma 12. i 13. februara 2022. godine održaće se XIII Državni pčelarski sajam sa međunarodnim učešćem u organizaciji Saveza pčelarskih organizacija Srbije.

Državni pčelarski sajam, trinaesti po redu, je mesto susreta pčelara, proizvođača pčelarske opreme i potrošača pčelinjih proizvoda kao i mesto predstavljanja inovacija.

Svaki izlagač opreme za pčelarstvo je dužan da organizatoru neposredno pre početka sajma uruči povlašćeni sajamski cenovnik svih proizvoda, kao i da ga istakne na vidljivom mestu na štandu i da ga strogo poštuje. Podizanje cena tokom održavanja sajma nije dozvoljeno, a ako se dogodi, izlagač neće moći da izlaže na sajmu naredne dve godine i biće udaljen sa sajma odmah po utvrđivanju prekršaja. Isto važi i ako ne istakne cenovnik na vidnom mestu na štandu.

SPOS je obezbedio znatno povoljnije cene izložbenog prostora od redovnih sajamskih cena, pošto se pokazalo da je sajam izuzetna prilika za plasman većih količina meda naših pčelara, plasman opreme po povoljnim cenama za pčelare i posebno za ugovaranje budućih poslova – što je sve učestalija pojava koja izlagačima donosi najveći profit, usled posete velikog broja stranih kupaca opreme na veliko.

Puna kotizacija za sve izlagače iznosi 20.889 dinara, za tezge i štandove do 6 m2. Za članove SPOS-a koji izlažu isključivo pčelinje proizvode cena se umanjuje na svega trećinu pune cene, tj. iznosi 6.963 dinara.

Ulaz za građane potrošače pčelinjih proizvoda je besplatan kao i za članove SPOS-a uz identifikacionu karticu SPOS-a. Za pčelare koji nisu u SPOS-u cena ulaznice je 350 dinara za jedan ulazak.

Inovacije koje se prijavljuju za takmičarski deo, mogu se izlagati na Sajmu bez nadoknade (isključivo bez prodaje), ali sa prethodnom prijavom na mejl spos.rs@gmail.com, radi određivanja mesta izlaganja. Inovatori sami obezbeđuju štand ne veći od jednog kvadratnog metra, ili izlažu bez štanda na istoj površini. Svi izlagači se brinu o svojim eksponatima od otvaranja do zatvaranja sajma.

Najbolji inovator dobija  besplatni štand na Pčelarskom sajmu u Celju u Sloveniji 2022. godine.

Zabranjeno je korišćenje jednog štanda za više izlagača, kao i prodaja van hale 2, a najstrože je zabranjena prodaja repromaterijala i opreme na štandovima namenjenim prodaji pčelinjih proizvoda i preparata na bazi pčelinjih proizvoda. Zakupljeni štandovi ne mogu biti uži od 2 m širine.

Ove godine je SPOS postigao dogovor sa SPOS-ovom Grupacijom privrednika u pčelarstvu da svi koji su učestvovali na XI Pčelarskom sajmu 2019. godine, zadržavaju svoje mesto koje su imali na tom sajmu (mogu da ga prošire, ako to prostor dozvoljava, ali ne i smanje), ako uplate kotizaciju za XIII Sajam do 30. novembra 2021. godine, bez ikakve doplate za izbor mesta.

Odmah nakon isteka ovog roka, SPOS će na svom sajtu objaviti raspored zauzetog izlagačkog prostora, i ostali zainteresovani izlagači moći će da biraju mesto na ostatku prostora ako uplate dodatnih 30% vrednosti kotizacije dok će ostalim izlagačima koji nisu zainteresovani za izbor lokacije, biti dodeljene preostale lokacije na sajmu, bez ikakvih doplata.

Ako epidemiološka situacija ne dozvoli održavanje Sajma, uplate će, po želji izlagača, biti vraćene izlagačima, ili će se preneti za sajam 2023. godine. Sve detaljnije informacije o prijavi, štandovima i dobijanju marketinškog prostora, objavljene su na sajtu SPOS-a.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here