Po Zakonu o bezbednosti saobraćaja, od 1.novembra svi vozači u Srbiji bi trebalo da poseduju sve četiri zimske gume na vozilu. Vozači koji se odluče za zamenu guma mogu to učiniti u auto-centru Optima koji se nalazi u Zrenjaninu, u Miletićevoj ulici br. 85

Od danas, 1. novembra, do 1. aprila naredne godine, po Zakonu o bezbednosti u saobraćaju, ukoliko se na kolovozu nalaze sneg, led ili poledica, vozači moraju imati sva četiri zimska pneumatika, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Na gazećem sloju dubina šara ne sme biti manja od četiri milimetra, a u prtljažniku, van grada morate uvek imati lance. Vozačima se savetuje da lance montiraju samo na pogonske točkove, tamo gde na kolovozu ima snega i gde je postavljen saobraćajni znak. Zimskim pneumaticima se smatraju oni koje imaju oznaku “M+S”, “Snow Winter” i dr. Postoje i letnje gume sa šarom dubljom od četiri mm, ali takve u zimskim uslovima vožnje nisu dozvoljene.

Auto Centar Optima je renomirana vulkanizerska radnja sa tradicijom dugom više od petnaest godina. Opremljen je mašinama i alatima najnovije generacije za sve vrste vulkanizerskih usluga pa Zrenjaninci zamenu pneumatika, kao i godinama unazad, najsigurnije i najpovoljnije, mogu izvršiti upravo u Optimi u Miletićevoj ulici broj 85. Cilj poslovanja auto-centra Optima je pružanje vrhunske usluge i kvalitetnih proizvoda po najpovoljnijim cenama i uslovima plaćanja. Optima nastoji kupcima da omogući kompletno održavanje putničkih i poluteretnih vozila na jednom mestu. U svakom trenutku ovde možete pronaći veliki asortiman auto-guma za traktore, poljoprivredne mašine, automobile, poluteretna vozila i kamione. U ponudi se nalaze i ulja i tečnosti, akumulatori, filteri i auto delovi kao i kompletna auto oprema. Sve potrebne informacije možete dobiti na brojeve telefona: 023 526 747 i 023 526 027. Radno vreme auto centra Optima je radnim danima od 8 do 17 časova i subotom od 8 do 13.