Mirović – Nova angio-sala u Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodine

0
41

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, gde je počela sa radom nova angio-sala, za čiju je nabavku iz pokrajinskog budzeta izdvojeno 62 miliona dinara.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, obišao je danas sa potpredsednikom vlade i pokrajinskim sekretarom za zdravstvo Zoranom Gojkovićem, Institut za kardiovaskularne bolesti Vojvodine, gde je počela sa radom nova angio-sala, za čiju je nabavku iz pokrajinskog budzeta izdvojeno 62 miliona dinara. Tom prilikom Mirović je istakao da je Pokrajinska vlada stvorila mnogo kvalitetniji zdravstveni sistem nego što je bio pre pet godina.

On je naglasio da je Pokrajinska vlada od 2016. godine u zdravstveni sistem uložila ukupno 10 milijardi dinara, najavivši da je projekcijom pokrajinskog budzeta za 2022. godinu predviđeno ulaganje od gotovo 2,5 milijardi dinara u ovu oblast.

Direktor Instituta za kardiovaskularne bolesti dr Aleksandar Redžek rekao je da je to prva bolnica u Srbiji i regionu koja ima instaliranu tehnologiju integrisanog sistema za vizuelizaciju morfologije i funkcionalnog značaja suženja koronarnih arterija i smanjenog zračenja. On je dodao da će korišćenjem ovakve opreme u narednih mesec dana biti izvedena prva intervencija – ugradnja stenta na vratnim arterijama i aorti.

Godišnje se na Institutu u postojećim angio-salama izvrši više od 5.000 intervencija, od čega 3.000 perkutanih koronarnih intervencija sa ugradnjom stenta i 1.100 intervencija u akutnom infarktu miokarda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here