Premijerka Brnabić predstavila rezultate rada Vlade

0
78

Predsednica Vlade Republike  Srbije Ana Brnabić istakla je danas, predstavljajući rezultate rada Vlade u prvih godinu dana, da je država bila suočena sa velikim izazovima, ali da je, uprkos tome zadovoljna, jer je sačuvana ekonomska stabilnost.

Premijerka Srbije Ana Brnabić danas je na konferenciji za novinare u Palati Srbija predstavila rezultate rada Vlade u prvih godinu dana. Ona je rekla da su najveći izazovi sa kojima se Vlada suočila nastavak pandemije koronavirusa, nestabilnost prouzrokovana provokacijama Prištine i napadima na Srbe na Kosmetu, ali i neočekivana energetska kriza, koja predstavlja dodatni udarac na ekonomiju. Uprkos svemu tome, ona kao predsednica vlade je zadovoljna rezultatima jer su sačuvani ekonomska stabilnost i radna mesta.

Premijerka je, govoreći o pandemiji koronavirusa, navela da se očekivalo da će ona biti smanjena tokom 2021. godine, ali da to nije bio slučaj. Međutim, kako je dodala, postoji velika razlika kada je reč o pandemiji u odnosu na prošlu godinu, a to je postojanje vakcine protiv koronavirusa.

Uporedo sa pandemijom COVID-19 započela je energetska kriza, koju niko nije očekivao i ona predstavlja udarac na ekonomiju u svetu, a prirodno preliva se i kod nas, ukazala je premijerka Brnabić. Ona je u predstavljanju rezultata rada Vlade rekla da je Vlada bila suočena i sa nestabilnošću prouzrokovanom ponašanjem privremenih prištinskih institucija i da je veliki deo energije potrošen na stalne provokacije i napade na Srbe na Kosovu i Metohiji.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here