Kisić Tepavčević – Mladi su prioritet u merama aktivne politike zapošljavanja

0
275

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ponosno je na program „Moja prva plata“ istakla je resorna ministarka Darija Kisić Tepavčević na sednici Međuministarskog saveta za praćenje i usmeravanje sprovođenja reforme u oblasti obrazovanja i obezbeđivanje raspoloživosti neophodnih uslova i potrebnih resursa za celovito sprovođenje reforme.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ponosno je na program „Moja prva plata“, za koji je ove godine konkurisalo 12.966 mladih, a svoja radna mesta oglasilo 8.699 poslodavaca, istakla je resorna ministarka Darija Kisić Tepavčević na sednici Međuministarskog saveta za praćenje i usmeravanje sprovođenja reforme u oblasti obrazovanja i obezbeđivanje raspoloživosti neophodnih uslova i potrebnih resursa za celovito sprovođenje reforme. Ona je istakla da mladi predstavljaju okosnicu i snagu svakog društva i da su definisani kao prioritetna grupa kada su u pitanju mere aktivne politike zapošljavanja te da se program „Moja prva plata“ realizuje drugu godinu za redom.

Ministarka Kisić Tepavčević je navela i da Republika Srbija kontinuirano prati novine koje se u pogledu politike zapošljavanja mladih primenjuju u zemljama EU, među kojima je najznačajniji program „Garancija za mlade“. Ovaj program je primer intervencije u okviru koje se mladima koji su neaktivni i nezaposleni pristupa kroz saradnju različitih sektora i socijalnih partnera, uključujući i organizacije civilnog društva, a u cilju dugoročno održive integracije na tržište rada. Program „Garancija za mlade“ podrazumeva da mladi dobijaju kvalitetnu ponudu za posao, nastavak obrazovanja, praksu ili dodatnu obuku u roku od četiri meseca od ulaska u status nezaposlenosti ili napuštanja, odnosno završetka formalnog obrazovanja.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here