Brnabić – Sastanak sa premijerom Crne Gore

0
16

Premijerka Ana Brnabić ocenila je, nakon sastanka sa crnogorskim kolegom Zdravkom Krivokapićem, da Srbiju i Crnu Goru vezuju mnoge stvari i da bi dve zemlje, po prirodi stvari, trebalo da imaju najbliže odnose. Premijer Crne Gore je izjavio da je najvažniji deo razgovora bio kako da se dve zemlje okrenu budućnosti.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić upriličila je svečani doček za premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića, koji boravi u poseti našoj zemlji. Brnabić je dočekala Krivokapića ispred Palate Srbija, uz počasnu Gardu Vojske Srbije i intoniranje himni dveju zemalja. Brnabić je izrazila nadu da je ova, prva poseta crnogorskog premijera, samo početak nove faze odnosa sa Vladom Crne Gore i da će, osim obnove političkog dijaloga, njen rezultat biti stabilni i još sadržajniji bilateralni odnosi.

Predsednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić izjavio je da je najvažniji deo razgovora u Beogradu bio kako dve zemlje da se okrenu budućnosti i da se primeni strategija koju je predložio predsednik Srbije Aleksandar Vučić – „odmereni korak“. Krivokapić je izrazio nadu da će njegova prva poseta biti dobar znak novog puta unapređenja i prosperiteta u odnosima.

Krivokapić je rekao da je Crna Gora jedina država Zapadnog Balkana koja je slepo crevo u povezivanju sa važnim koridorima i da će vlast u Crnoj Gori učiniti sve da u decembru 2027. godine bude završen autoput od Bara do Boljara. Prema njegovim rečima, Srbija je napravila izuzetan iskorak u tom delu izgradnje infrastrukture.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here