Ministar Stefanović – Sastanak sa komandantom Mađarske vojske

0
29

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović razgovarao je danas sa komandantom Mađarske vojske tokom njegove zvanične posete Republici Srbiji.

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije, Nebojša Stefanović, sastao se danas sa komandantom Mađarske vojske general-potpukovnikom Romulusom Rusin-Sendijem, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji. Ministar Stefanović istakao je da Srbija i Mađarska neguju prijateljske odnose, uz uspostavljen politički dijalog na visokom nivou, kojem pečat daju česti susreti predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i premijera Mađarske Viktora Orbana.

Stefanović je zahvalio na brojnom učešću pripadnika Mađarske vojske u sastavu KFOR i izrazio očekivanje da će preuzimanje pozicije komandanta KFOR od strane general-majora Ferenca Kajarija doprineti unapređenju ukupne regionalne bezbednosti, ali pre svega Srba na Kosovu i Metohiji. Izražavajući zadovoljstvo uspostavljenim nivoom saradnje u oblasti odbrane, ministar Stefanović posebno je naglasio značaj realizacije bilateralnih i multilateralnih vežbi u kojima učestvuju dve vojske. On je, takođe, preneo opredeljenje za intenziviranje vojnotehničke saradnje.

General Rusin-Sendi saglasio se da dobrosusedske odnose u poslednjem periodu prati primetan pozitivan trend u političkom i vojnom aspektu.  On je izneo očekivanje da će se saradnja u oblasti odbrane, posebno vojno-vojna, u narednom periodu kretati uzlaznom linijom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here