Tri medalje za karatiste Banatskog cveta na 35. evropskom šampionatu

0
92

U Beogradu je proteklog vikenda održan 35. evropski tradicionalni karate šampionat, na kom su takmičari karate kluba Banatski cvet zabeležili odlične rezultate. Goran Samolovac osvojio je zlato u disciplini fuku go i bronzu u disciplini kate, a Srđan Marić se okitio zlatom u disciplini kumite tim

U Beogradu je proteklog vikenda održan 35. evropski tradicionalni karate šampionat. Učestvovali su takmičari iz 29 zemalja, a tokom dva dana nadmetali su se kadeti, juniori, omladinci, mlađi seniori, seniori i veterani u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Trener karate kluba Banatski cvet Goran Samolovac osvojio je zlato u disciplini fuku go i bronzu u disciplini kate, u obe discipline u seniorskoj kategoriji i u izuzetno jakoj konkurenciji. Goran je pored takmičenja i sudio na ovom međunarodnom događaju.

Srđan Marić je osvojio zlato u disciplini kumite tim, zajedno sa momcima iz Karate kluba Crvena Zvezda na čelu sa sjajnim trenerom Igorom Gajićem. Sa Srđanom su nastupili Igor Popov, Milan Pavlović, i Nenad Ɖuričić. Inače, ovo nije prvi put da se bratski klubovi ujedinjuju na evropskom ili svetskom šampionatu.

Inače, Goran i Srđan su i do sada bili veoma uspešni pa su 2019. godine doneli pregršt medalja sa Svetskog prvenstva u Nemačkoj.

Karate klub Banatski cvet sada u svojoj bogatoj riznici ima 2 zlata i 5 bronzi sa Evropskih šampionata i bronzu na Evropskom kupu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here