Predsednik Vučić – Izgradnja brze saobraćajnice Požarevac – Veliko Gradište – Golubac

0
112

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas ceremoniji obeležavanja početka izgradnje brze saobraćajnice Požarevac – Veliko Gradište – Golubac. Brza saobraćajnica je duga 67 kilometara, a projekat vredan 337 miliona evra. Radovi na ovoj deonici treba da budu završeni do kraja 2024. godine.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas ceremoniji obeležavanja početka izgradnje brze saobraćajnice Požarevac – Veliko Gradište – Golubac (Dunavski koridor) i poručio da će građani, kada taj projekat bude gotov 2024. godine, moći da stignu od Beograda do Velikog Gradišta za manje od sat vremena.

Predsednik Vučić je u razgovoru sa kineskim izvođačima kazao da će prva deonica biti završena do kraja 2023. godine i istakao da će brza saobraćajnica biti važna za povezivanje tog dela zemlje sa Beogradom i drugim gradovima i da će se nadovezati na Dunavsku magistralu, gde se već radi obnova.

Predsednik Vučić je rekao da će ova saobraćajnica značiti život Braničevskom okrugu, privlačenje velikih investitora, kao i razvoj turizma i povratak naših ljudi iz dijaspore u taj deo zemlje. On je napomenuo da je Braničevski okrug po površini jedan od najvećih i jedan od najlepših u zemlji, kao i da država decenijama unazad nije dovoljno poklanjala pažnje ni ovom okrugu, ni Požarevcu i svim drugim okolnim mestima.  Brza saobraćajnica je duga 67 kilometara, a projekat je vredan 337 miliona evra.

Ugovor je potpisan s kineskom kompanijom Shangdong Hi Speed Group i predviđeno je da se radovi završe za dve godine, odnosno do novembra 2024. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here