Nikada nisam bila pripadnik vladajuće strukture, izjavila je glumica Ljiljana Blagojević

0
204

Da živimo u vremenu kada je pripadnost vladajućem režimu jedini kriterijum za napredovanje i priznavanje talenta i uspeha, govori i slučaj glumice Ljiljane Blagojević koja i pored briljantne glumačke karijere nije dobila nijednu državnu nagradu.

Na ovogodišnjem 56. Festivalu glumačkih ostvarenja u domaćem igranom filmu, koji je održan u Nišu, glumici Ljiljani Blagojević uručena je nagrada „Pavle Vuisić“ koju dodeljuje Udruženje filmskih glumaca za životno delo. Tim povodom Ljiljana Blagojević je rekla da je uvek dobijala esnafske nagrade, odnosno nagrade od kolega, te da nema nijednu državnu nagradu i da “je jako ponosna na to”. Zamolili smo Ljiljanu Blagojević da obrazloži zbog čega je tako.

Na 56. Festivalu glumačkih ostvarenja u domaćem igranom filmu, koji je održan krajem avgusta na Letnoj pozornici u Niškoj tvrđavi, Ljiljani Blagojević je uručena nagrada za životno delo. Tom prilikom, poznata glumica koja je zvanično otvorila festival, je rekla da: ,,Postoje vremena nevremena kada glasniji potisnu tihe, nepametni nadglasaju mudrace, umetnost zanemi pred navalom buke i besa, silikonskih varvara i njihovog primitivizma, kada istinsku lepotu i talenat, snagu stvaralaštva proglase za stranputicu.” Neskriveni ponos velike glumice zbog dobijene nagrade za izuzetan doprinos umetnosti glume, koja nosi ime velikana srpskog glumišta Pavla Vuisića, niukom slučaju nije umanjila činjenica da do sada nije dobila nijednu državnu nagradu, jer kako je rekla, za tako nešto bi morala da bude simpatizer aktuelnog režima, što ona nikada nije bila.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here