Ministar Vulin – Sastanak sa pripadnicima Interventne jedinice 92

0
70

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, sastao se sa pripadnicima Interventne jedinice 92, i tom prilikom istakao da napadi na policijske službenike moraju biti najoštrije sankcionisani i osuđeni.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, Policijske stanice Vračar i Interventne jedinice 92, uhapsili su S. J. (1978), osumnjičenog da je uperio pištolј u policijske službenike koji su, po naredbi suda, izašli na pretres njegovog stana u Mirijevu, jer se sumnjalo da ima oružje u ilegalnom posedu.

Pripadnik Interventne jedinice 92, koji je s kolegama učestvovao u akciji u Ulici Ljubiše Miodragovića, čim je video da je S. J. uperio pištolј ka njemu i kolegama, brzo je odreagovao, ispalio hitac ka osumnjičenom i onesposobio ga, a na taj način sačuvao svoj život i živote svojih kolega.

Osumnjičeni je s povredom ruke prevezen u Urgentni centar, gde mu je ukazana lekarska pomoć, a u njegovom stanu pronađeno je oko 100 grama praškaste materije za koju se sumnja da je heroin, 200 grama nepoznate praškaste materije, 10 kutija metadona, vagica za precizno merenje, kao i dva pištolјa koja je držao u ilegalnom posedu.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji se sastao sa pripadnicima Interventne jedinice 92 koji su učestvovali u ovoj akciji, istakao je da napadi na policijske službenike, koji svakodnevno, rizikujući svoje živote, brinu o bezbednosti svih naših građana, moraju biti najoštrije sankcionisani i osuđeni.

Istakao je da svako ko se drzne da napadne policajca, mora da zna da će naići na adekvatan odgovor države, koja će iza svakog policijskog službenika stati i zaštiti ga, jer je Ministarstvu unutrašnjih poslova bezbednost njegovih pripadnika uvek na prvom mestu. Da bi štitili i branili druge moraju i sami biti zaštićeni, a ministarstvo će nastaviti da ulaže u obuke i  opremanje kako bi u obavlјanju svakodnevnih zadataka bili što zaštićeniji, rekao je ministar policije.

Ministar je pohvalio pripadnike Interventne jedinice koji su pribranost, hrabrost i profesionalizam, pokazali ne samo u ovoj akciji, već to svakodnevno čine vodeći brigu o bezbednosti ulica prestonice, koji su građanima na usluzi 24 sata sedam dana u nedelјi i koji su prvi tamo gde se dogode ubistva, masovne tuče, obračuni, razbojništva, ranjavanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here