Stefanović – Svečanost u Vojnom muzeju povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu

0
80

Povodom Dana primirja, potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas u Vojnom muzeju sa predstavnicima udruženja potomaka i poštovalaca ratnika Srbije iz Prvog svetskog rata.

 

Ministar odbrane Nebojša Stefanović sastao se danas u Vojnom muzeju sa predstavnicima udruženja potomaka i poštovalaca ratnika Srbije iz Prvog svetskog rata, i tom prilikom istakao da nikada ne smemo zaboraviti koliku su žrtvu naši preci podneli za slobodu i da smo im dužni da gradimo još jaču Srbiju.

Stefanović se ovom prilikom zahvalio udruženjima na prilici da zajedno obeleže ovaj veliki dan, ali i zato što neguju slavnu tradiciju našeg naroda koja nikad ne sme da se zaboravi. On je podsetio na slavu naše vojske, koja je odnela prvu savezničku pobedu u Prvom svetskom ratu.

Svečanosti u Vojnom muzeju prisustvovali su članovi Kolegijuma ministra odbrane i predstavnici Saveza udruženja potomaka ratnika Srbije 1912-1920 godine i Udruženja ratnih dobrovoljaca 1912-1918 njihovih potomaka i poštovalaca.

Dan primirja u Prvom svetskom ratu obeležava se 11. novembra, u znak sećanja na dan kada je 11. novembra 1918. godine u železničkom vagonu u Kompijenu potpisano primirje čime je okončan Prvi svetski rat.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here