Vučić – Završetak prve faze radova na izgradnji druge fabrike kompanije Continental Automotive

0
129

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas svečanosti povodom završetka prve faze radova na izgradnji druge fabrike kompanije Continental Automotive Serbia u Novom Sadu i poručio da će ova nemačka kompanija biti strana kompanija sa najvećim doprinosom BDP-u Srbije, kao i da će te fabrike puno značiti za ekonomski razvoj Novog Sada, Vojvodine i cele zemlje.

Nemačka kompanija Kontinental danas je obeležila zavšetak prve faze radova na izgradnji njene fabrike u Kaću, druge u Srbiji, a kompletan objekat od oko 30.000 kvadrata trebalo bi da bude završen do septembra 2022. godine. Zvaršetku prve faze izgradnje fabrike Kontinental, koja je počela u junu ove godine, prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić koji je rekao da će to biti najveća fabrika u Srbiji i da će Kontinental biti najveći izvoznik u Srbiji.

Kontinental automotiv Srbija posluje u Novom Sadu duže od tri godine kada je najpre oformio istraživačko-razvojni centar u kome radi oko 700 inženjera. U martu ove godine je otvorena prva fabrika Kontinentala u Novom Sadu u kojoj se proizvode napredni elektronski sistemi za upravljanje vozilima, gde je zaposleno 150 ljudi. Zgrada nove fabrike imaće više od 30.000 kvadratnih metara proizvodnog i kancelarijskog prostora i biće jedna od najvećih Kontinentalovih fabrika u svetu. Ukupna ulaganja u obe fabrike su 140 miliona evra i u njima će biti više od 700 zaposlenih.

Nemački Kontinental je osnovan 1871. godine, posluje u 59 zemalja i zapošljava više od 240.000 ljudi. Proizvodi sisteme za kočenje, elektroniku, opremu za bezbednost, delove pogonskog sistema i šasije, tahografe, gume i druge delove za automobilsku i transportnu industriju.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here