Boško Obradović – Politika aktuelne vlasti prema Kosovu i Metohiji doživela je krah

0
176

Politiku aktuelnog režima prema Kosovu i Metohiji odlikuje nesposobnost naših pregovarača koji su dali sve na našu nacionalnu i državnu štetu, a nisu dobili ništa na korist Srba na KiM, izjavio je Boško Obradović i ocenio da je politika ove vlasti prema KiM propala.

Bivši ambasador Kosova u Sjedinjenim Američkim Državama Avni Spahiu rekao je da je daleko dan kada će biti postignut konačni sporazum Kosova i Srbije, zbog igrica i pretnji srpske države, ali da je prisustvo SAD u regionu znak da se prošlost neće ponoviti. Zamolili smo Boška Obradovića lidera pokreta „Dveri“ da prokomentariše dešavanja na Kosovu, kao i mogući dalji razvoj situacije.

Komentarišući dešavanja na Kosovu, predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović je izjavio za portal Nova.rs, da je aktuelnom režimu u Srbiji ostalo da ispuni drugi deo obećanja koji je dao svojim zapadnim mentorima pre dolaska na vlast, a to je formalno priznanje Kosova, dodavši da je siguran da se iza scene već dve godine odvijaju tajni pregovori u vezi sa tim. Obradović je istakao da ne bi imao problem da razgovara sa predstavnicima albanske nacionalne manjine u Srbiji, ali da se ti razgovori ne mogu više voditi u Briselu, jer je Evropska unija većinski na strani kosovske nezavisnosti, već moraju da se vrate u Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija. Prema njegovim rečima, svi dosadašnji sporazumi sklopljeni su na štetu srpskog naroda i na korist lažne države Kosovo, što govori o nesposobnosti naših pregovarača, koji su, kako je rekao Obradović, sve dali a ništa nisu dobili zauzvrat.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here