Rade Panić – Odbijanje zdravstvenih radnika da se vakcinišu je nespojivo sa njihovim pozivom

0
81

Odbijanje vakcinacije od strane pojedinih zdravstvenih radnika i savetovanje drugih da ne prime vakcinu je prema oceni doktora Radeta Panića, neetički postupak koji je nespojiv sa radom u zdravstvu.

Pojedini lekari u Srbiji, preko društvenih mreža iznose svoje sumnje u efikasnost i bezbednost pojedinih vakcina, a raste broj zdravstvenih radnika koji odbijaju da se vakcinišu. Zamolili smo predsednika Sindikata lekara i farmaceuta Srbije, doktora Radeta Panića da prokomentariše ovakvo delovanje pojedinih kolega.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je prijave protiv lekara koji pacijente odgovaraju od vakcinacije. U slučajevima kada lekar kaže pacijentu da ne treba da se vakciniše, Lekarska komora Srbije će protiv tog lekara pokrenuti proces i prijavu za ugrožavanje zdravlja i života ljudi, rekao je Lončar. Predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije, doktor Rade Panić je izjavio da se ovaj sindikat neće izjašnjavati o vakcinaciji ali da on kao lekar smatra da vakcina štiti od težih oblika bolesti i da pruža zaštitu u visokom procentu od smrti, kao i da je neetički od zdravstvenih radnika da odbijaju da se vakcinišu ili da savetuju pacijente da ne prime vakcinu, jer je to nespojivo sa njihovim pozivom i radom u zdravstvu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here