Predsednik Vučić prisustvovao obuci jedinica Rečne flotile

0
124

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas obuci jedinica Rečne flotile i obišao taktičko-tehnički zbor sredstava naoružanja i vojne opreme Kopnene vojske u vojnom kompleksu “Mačvanski partizanski odred” u Šapcu.

Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić, zajedno sa potpredsednikom Vlade i ministrom odbrane dr Nebojšom Stefanovićem i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem, prisustvovao je danas obuci jedinica Rečne flotile i obišao taktičko-tehnički zbor sredstava naoružanja i vojne opreme Kopnene vojske u vojnom kompleksu „Mačvanski partizanski odred“ u Šapcu.

Predsednik Vučić čestitao je pripadnicima Kopnene vojske praznik – 16. novembar Dan Kopnene vojske i poželeo im mnogo uspeha u budućnosti, poručujući ministru Stefanoviću, načelinku Generalštaba generalu Mojsiloviću i komandantu Kopnene vojske generalu Simoviću da prenesu pozdrave svim vojnicima, kao i to da su građani Srbije ponosni zbog velikog, važnog i odgovornog posla koji oni obavljaju.
On je svim pripadnicima Kopnene vojske poželeo da imaju bolju opremu i bolje naoružanje i još mnogo godina i decenija mira.

Obuka Rečne flotile izvedena je po temi „Taktička grupa u odbrani plovnog puta“. Segmenti obuke koji su prikazani odnosili su se na kontrolu unutrašnjih plovnih puteva, izviđanje neprijatelja i obale, prevoženje skelom i amfibijskim transporterom, protivminsko pretraživanje sonarom i medicinsku evakuaciju. Tokom izvođenja obuke angažovani su rečni višenamenski i patrolni brodovi, amfibijski transporteri, remorkeri, desantni aluminijumski čamci i ostala sredstva koja koriste pripadnici Rečne flotile tokom izvođenja obuke.

Na platou Privremenog poligona za obuku „Mačvanski partizanski odred“ na taktičko-tehničkom zboru prikazano je više od 60 najmodernijih sredstava naoružanja i vojne opreme kojima su opremljene jedinice Kopnene vojske i sredstava Vojnotehničkog instituta iz razvoja kojima se planira dalje opremanje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here