Svečanost povodom Dana komande za razvoj Banatske brigade

0
52

U kasarni Narodni heroj Svetozar Marković Toza u Zrenjaninu održana je svečanost povodom obeležavanja Dana komande za razvoj Banatske brigade.

U kasarni Narodni heroj Svetozar Marković Toza obeležen je dan Komande za razvoj Banatske brigade. Nakon himne Republike Srbije, koju je otpevala Milica Dosković prisutnima se obratio komandant Komande za razvoj Banatske brigade, pukovnik Aleksandar Dedić, koji je rekao da se Dan Komande obeležava u znak sećanja na oslobođenje grada 1918. godine, kojim je ostvarena vekovna želja naroda s ovog prostora da živi ujedinjen sa svojom maticom i svojom braćom južno od Dunava.

Dedić je rekao da je u proteklom periodu, u uslovima pandemije, realizovano više složenih zadataka te da je zadovoljan postignutim rezultatima i napomenuo da su ujedno stvarani i preduslovi za postizanje još boljih rezultata i podizanje osposobljenosti jedinice.

Pukovnik Dedić je na kraju svog obraćanja pripadnicima brigade poručio da od njih zahteva da postavljene zadatke izvršavaju krajnje disciplinovano i odgovorno vođeni prevashodno interesom jedinice i sledeći ideje koje komandovanje postavlja pred njih, napomenuvši da samo jak vojni kolektiv u kom svaki pojedinac kao prioritet ima zajednički interes može dovesti do uspeha. Gostima na svečanosti pukovnik Dedić je poručio da će u pripadnicima brigade imati iskrene prijatelje koji svoje zadatke izvršavaju vođeni prevashodno interesom građana Srednjobanatskog okruga i interesom svih građana Republike Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here