Vučić – Sastanak sa ambasadorom Mađarske

0
51

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Mađarske Atilu Pintera, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i raznovrsnoj saradnji dveju zemalja, a posebno o realizaciji zajedničkih infrastrukturnih projekata.

Predsednik Vučić je istakao da su odnosi Srbije i Mađarske na najvišem nivou u zajedničkoj istoriji, zahvaljujući međusobnom razumevanju i poverenju, naglasivši posvećenost premijera Orbana jačanju partnerstva naših dveju zemalja.

Predsednik Vučić je i ovom prilikom izrazio zahvalnost za aktivnu podršku koju Mađarska pruža Srbiji u procesu evrointegracija. Ambasador Pinter je obavestio predsednika Vučića o napretku u rekonstrukciji srpskih škola u Mađarskoj, za šta vlada u Budimpešti izdvaja značajna sredstva, kako bi i na taj način doprinela unapređenju položaja srpske manjine. Zahvalivši mađarskoj Vladi na brizi za srpsku manjinu, predsednik Vučić je sa ambasadorom Pinterom razmotrio planove da se u Beogradu postave spomen obeležja značajnih ličnosti iz zajedničke istorije.

Sagovornici su posebnu pažnju posvetili predstojećem polaganju kamena temeljca za deonicu pruge od Novog Sada do Kelebije, istakavši da je ovaj projekat, kao deo jedinstvene evropske železničke mreže i Koridora 10, od strateškog značaja ne samo za Srbiju i Mađarsku, već i za celu Evropu.

Dvojica sagovornika su razmotrili i druge zajedničke projekte, istakavši da je u interesu obeju zemalja da visok nivo političkih odnosa obezbedi još veću ekonomsku saradnju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here