Brnabić – Obilazak Trening centra Vazduhoplovne akademije u Vršcu

0
224

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, prilikom obilaska Trening centra Vazduhoplovne akademije u Vršcu, koji je u procesu rekonstrukcije, da ulaganje u tu obrazovnu ustanovu ima strateški značaj, jer će do 2030. godine biti značajno povećane potrebe za kadrovima u avio-industriji.

Premijerka Srbije Ana Brnabić obišla je danas Trening centar Vazduhoplovne akademije u Vršcu. Brnabić je u izjavi novinarima, nakon obilaska infrastrukturnih objekata, piste i hangara, gde je upoznata sa tim kako će taj centar izgledati po završetku rekonstrukcije, podsetila na to da se i u Beogradu radi jedan deo Vazduhoplovne akademije. Ovaj u Vršcu je veći i važniji za obuku i školovanje kadrova, rekla je premijerka, preciziravši da je ukupna investicija za Beograd i Vršac 67 miliona evra.

Premijerka je naglasila da je Vršac grad vina i farmaceutske industrije, ali i vazduhoplovstva te da je akademija koju je obišla jedan od njegovih simbola. Brnabić je dodala da je upoznata sa tim koliko su i građani Vršca, ali i svi u ovom delu Srbije, bili nezadovoljni kada je 2011. godine Vazduhoplovna akademija ugašena i napuštena. Navodeći da su sada nova vremena, ona je podsetila na to da se danas u toj akademiji školuju naši, ali u prvoj generaciji i kadrovi iz regiona, za sada studenti iz Crne Gore i Severne Makedonije.

U Trening centru Vazduhoplovne akademije u Vršcu školovaće se pre svega strani piloti, kontrolori leta, inženjeri, tehničari i avio-mehaničari.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here