Zoran Panović – Udruživanje opozicije stvorilo bi osećaj da može da se pobedi SNS

0
92

Programski direktor Demostata Zoran Panović smatra da je dobar rezultat opozicije na predstojećim izborima moguć samo ako uspe da organizaciono artikuliše biračko telo koje je protiv Vučića i da napravi sinergijski efekat koji će dovesti do mobilizacije birača.

Istraživanje Demostata je pokazalo da postoji nezadovoljstvo u velikom delu društva, rekao je za N1 politikolog Dušan Spasojević. Programski direktor Demostata Zoran Panović je izjavio da raspoloženje građana postoji, ali da ne treba širiti lažne nade da je SNS slabija od opozicije ili da Vučić nije najpopularniji političar. Zamolili smo Zorana Panovića da prokomentariše ovo istraživanje i da oceni kakvu poziciju imaju Vučić i SNS na srpskoj političkoj sceni.

Nedavno istraživanje Demostata sprovedeno u Beogradu u vezi izbora koji nas očekuju u aprilu 2022. godine pokazalo je da većina ispitanika smatra da postoji mogućnost da opozicija odnese pobedu u Beogradu, ali samo ako bi se formirala koalicija.

Politikolog Dušan Spasojević je istakao da opozicija ima veću šansu na beogradskim izborima u odnosu na predsedničke i parlamentarne. Sličnog mišljenja je i njegov kolega Boban Stojanović koji smatra da je situacija neizvesna, ali je istakao da opozicija ne bi trebalo da bude preterano zadovoljna rezulatatima ovog istraživanja, te da bi njeni članovi trebalo da razmotre šta bi mogli da promene. Budući da 17 odsto građana još uvek nije odlučilo da li će izaći na izbore da glasaju, Stojanović je rekao da bi najveća politička borba trebalo da bude oko tog dela birača, a ono što bi opozicija mogla da ponudi delu neopredeljenih da glasaju za nju, jeste grupisanje opozicije koje bi stvorilo osećaj da može da se pobedi SNS.

Sa Stojanovićevim mišljenjem se slaže i Zoran Panović, programski direktor Demostata, koji  je izjavio da će samo sinergijski efekat dovesti do mobilizacije birača i da bi se na taj način stvorila ozbiljna alternativa Srpskoj naprednoj stranci na predstojećim izborima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here