Brnabić – U Ćupriji svečano otvorena fabrika indijske kompanije „Motherson“

0
142

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić prisustvovala je danas u Ćupriji svečanom otvaranju fabrike indijske kompanije „Motherson“, u kojoj će se proizvoditi delovi za enterijer automobila najvišeg kvaliteta koje proizvode Porše, Audi, BMV.

Premijerka Srbije Ana Brnabić prisustvovala je u Ćupriji svečanom otvaranju fabrike indijske kompanije „Motherson“ , za koju je kamen temeljac položen u avgustu 2020. godine. Investicija je vredna 38 miliona evra, a u fabrici će biti zaposleno najmanje 455 radnika do kraja 2025. godine što je veoma značajno za Ćupriju i Pomoravlje.

Indijska grupacija “Motherson” u svom sastavu ima veliki broj kompanija, globalni je snabdevač koji pruža kompletna sistemska rešenja za automobilsku industriju, od dizajna, simulacije i prototipiranja, do alata, oblikovanja, farbanja i završne montaže visokointegrisanih modula. „Motherson“ je prisutan u Srbiji od 2017. godine, kada su potvrdili preuzimanje PKC Group, koja realizuje dva projekta u Smederevu. Prvi projekat je iz 2014. godine i odnosi se na uspostavljanje postrojenja za proizvodnju kablovskih sistema, u koju je uloženo osam miliona evra, uz otvaranje 1.500 radnih mesta, a drugi projekat je iz 2019. i odnosi se na proširenje postojećih objekata i nabavku nove opreme. Ukupno ulaganje u drugi projekat je 20 miliona evra, uz otvaranje 1.200 radnih mesta. Kada je reč o Ćupriji, SMP Automotive, koja je u grupaciji „Motherson“, izgradila je i opremila pogon za proizvodnju proizvoda za enterijer za premijum brendove automobila.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here