Zrenjaninski volonteri na trodnevnom kampu omladine Crvenog krsta

0
213

Volonteri Crvenog krsta krenuli su jutros put Vršačkog brega gde će u Odmaralištu Crvenog krsta  učestvovati u radu trodnevnog kampa omladine ove organizacije. Kamp se realizuje uz podršku i pomoć Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu.

Volonteri zrenjaninske organizacije Crvenog krsta boraviće naredna tri dana u odmaralištu Crvenog krsta na Vršačkom bregu gde će učestvovati u radu kampa omladine Crvenog krsta, koji se realizuje zahvaljujući projektu „Vodi dobrim primerom“ Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu. Crveni krst Zrenjanin godinama unazad poklanja izuzetnu pažnju radu sa mladima, a ovo je samo još jedna aktivnost koja se sprovodi u smeru edukacije i osposobljavanja mladih volontera iz našeg grada.

Značaj volontera Crvenog krsta je ogroman, a njihovo angažovanje svakodnevno. To koliko oni mogu doprineti zajednici posebno se videlo prošle i ove godine kada su u jeku pandemije gotovo svakog dana pružali pomoć i podršku kako stanovništvu tako i institucijama u gradu.

Na kampu na Vršačkom bregu borave 4 edukatora, 29 volontera iz Zrenjanina i po dva volontera iz Novog Sada, Subotice i Sremske Mitrovice. Kamp raduje kako edukatore tako i volontere.

Kamp na Vršačkom bregu je prilika da osim usvajanja novih znanja volonteri iz Zrenjanina upoznaju svoje kolege iz drugih mesta, da se druže i razmene iskustva u dosadašnjem volonterskom radu kako bili kvalitetniji i spremniji za izvršavanje novih zadataka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here