Vulin – Sastanak sa ministrom Demokratske Republike Kongo

0
64

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi republike Srbije, Aleksandar Vulin, sastao se danas sa ministrom unutrašnjih poslova, bezbednosti, decentralizacije i običajnih pitanja Demokratske Republike Kongo. Na sastanku je bilo reči o konkretnoj saradnji dva ministarstva, koja će doprineti većoj bezbednosti građana obe države i koja će pripadnike dve policije učiniti opremlјenijim i obučenijim.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin zahvalio se danas u Beogradu u razgovoru sa potpredsednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova, bezbednosti, decentralizacije i običajnih pitanja Demokratske Republike Kongo Danijelom Aselom Okitom Vankoiem, toj zemlјi na njenoj principijelnoj poziciji poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije.

Potpredsednik Vlade Konga i ministar Vankoi podsetio je da su oktobra 2019. godine predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Demokratske Republike Kongo Feliks Antoan Čisekedi Čilomba izrazili volјu da se odnosi između dve države intenziviraju.

Ministar Vankoi je podsetio na postojeću zajedničku deklaraciju u oblasti unutrašnjih poslova između Konga i Srbije iz 2011. godine i naglasio da je saradnju između dva ministarstva unutrašnjih poslova potrebno ojačati, a da je korak u tom pravcu i današnja poseta Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here