Vučić – Polaganje kamena temeljca za fabriku električnih motora u Novom Sadu

0
97

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju fabrike električnih motora japanske grupacije Nidek i tom prilikom istakao da ovaj projekat suštinski menja poziciju Srbije i jača ekonomiju na najbrži način.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju fabrike električnih motora japanske „Nidek“ korporacije u Novom Sadu. On je ocenio da je dolazak „Nideka“ fantastičan uspeh jer donosi najbolju i inovativnu tehnologiju, i dodao da će ova korporacija imati izuzetnu saradnju sa novosadskim tehničkim fakultetima i Beogradskim univerzitetom.

U „Nideku“ će prvo biti zaposleno 260 radnika, a onda još 500, koji će dobiti nova znanja i novu odgovornost. Fabrika će biti izgrađena u Industrijskoj zoni Sever 4, na Kaćkom putu, i predstavlja jednu od najvećih investicija u našoj zemlji. Fabrika će se prostirati na 26.000 kvadratnih metara. Cilj je da objekat u Novom Sadu bude centralna baza za proizvodne aktivnosti grupe u Istočnoj Evropi i sedište kompanije. Ulaganje u Srbiju deo je dugoročne strategije kompanije, a pokretanje fabrike u Novom Sadu prvi je korak ka uspostavljanju evropskog industrijskog parka „Nidek“.

Polaganju kamena temeljca prisustvovali su i glavni i izvršni direktor „Nidek korporacije“ Đun Seki, ambasador Japana u Srbiji Takahiko Kacumata, direktor fabrike “Nidec Electric Motor Serbia” Marko Ivović, pokrajinski premijer Igor Mirović, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i drugi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here