Mirović – Uručenje nagrade „Ljudevit Mičatek“

0
142

Povodom Međunarodnog dana ljudskih prava – 10. decembra, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je Pokrajinsko priznanje u oblasti ljudskih i manjinskih prava „Ljudevit Mičatek“ ovogodišnjem laureatu Jeneu Hajnalu, predsedniku Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je povodom Međunarodnog dana ljudskih prava 10. decembra, Pokrajinsko priznanje u oblasti ljudskih i manjinskih prava „Ljudevit Mičatek“ Jeneu Hajnalu, predsedniku Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine. Podsetivši na prava obuhvaćena Univerzalnom deklaracijom o ljudskim pravima, poput prava na život, slobodu veroispovesti, mišljenja i izražavanja, predsednik Mirović rekao je da se u Vojvodini kontinuirano radi na njihovom poboljšanju, te da je Skupština Vojvodine, na predlog Pokrajinske vlade, pre tri godine ustanovila ovaj dan kao jedan od datuma od pokrajinskog značaja.

Zahvalivši na priznanju, ovogodišnji dobitnik Jene Hajnal istakao je da je velika čast na Međunarodni dan ljudskih prava primiti jedno od najviših priznanja AP Vojvodine, zahvalivši predsedniku Pokrajinske vlade Igoru Miroviću na nagradi koja je, kako je naveo, podrška kako za njega tako i za sve pripadnike mađarske nacionalne manjine.

Događaju su prisustvovali predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, članovi Pokrajinske vlade, dosadašnji dobitnici pokrajinskih priznanja i drugi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here