Brnabić – Otvoren Klaster 4, koji obuhvata četiri poglavlja u pristupnim pregovorima sa EU

0
80

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić poručila je u Briselu, nakon Međuvladine konferencije o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji, na kojoj je otvoren Klaster 4, koji obuhvata četiri poglavlja u pristupnim pregovorima sa EU, da je današnji dan veoma značajan i da predstavlja veoma važnu prekretnicu za Srbiju.

Na Međuvladinoj konferenciji o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji u Briselu danas je otvoren klaster 4 – Zelena agenda i održiva povezanost, koji obuhvata četiri poglavlja: Poglavlje 14 – Transportna politika, Poglavlje 15 –  Energetika, Poglavlje 21 – Trans-evropske mreže i Poglavlje 27 –  Životna sredina i klimatske promene. Premijerka Srbije Ana Brnabić je ocenila da je to veliki uspeh na kom želi da čestita svim građanima Srbije, iskazavši zahvalnost predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na podršci i razumevanju.

Premijerka je naglasila da je sve veći fokus na zaštiti životne sredine i da je ta tema sve prisutnija i sve važnija u Srbiji.

Predsednica Vlade se zahvalila svim državama članicama Evropske unije, kao i Evropskoj komisiji na podršci i na razumevanju i izrazila nadu da će Srbija 2022. godine otvoriti i Klaster 3, koji je, kako je navela, spreman, a da je sledeće na agendi priprema za otvaranje Klastera 5.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here