Borko Stefanović – Ako se Plan za dan posle ne ispuni SSP i njeni lideri će se povući iz politike

0
119

Okosnica Plana za dan posle je ne samo odgovornost i smena režima, već i povratak pravde donošenjem antikorupcijskih zakona, izjavio je zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović i istakao da ukoliko se u roku od šest meseci od pada aktuelnog režima plan ne ispuni, Stranka slobode i pravde i njeni lideri će se povući sa političke scene.

Stranka slobode i pravde u svakodnevnim susretima sa građanima predstavlja svoj Plan za dan posle. Šta taj plan podrazumeva i na čemu se zasniva, kao i kakve su reakcije građana na predloženo, pitali smo zamenika predsednika SSP Borka Stefanovića.

Stranka slobode i pravde predstavljajući  “Plan za dan posle” je obećala da će šest meseci po dolasku na vlast usvojiti niz antikorupcijskih zakona i povećati plate u zdravstvu i obrazovanju, a njeni čelnici su se obavezali da će se povući iz politike ako taj plan ne sprovedu. Prva okosnica plana je ne samo odgovornost i smena režima, već i povratak pravde.

Za to postoje tri ključna zakona – Zakon o poreklu imovine kojim će biti oduzeta sva nelegalno stečena imovina,  Zakon o specijalnom antikorupcijskom tužiocu koji će biti usmeren na istraživanje koruptivnih radnji svih javnih funkcionera i Zakon o lustraciji,  kojim bi se onemogućila kandidatura na izborima onima za koje se dokaže da su se ogrešili o građansku čast.

Zamenik predsednika SSP, Borko  Stefanović je istakao da ukoliko se ovaj “Plan za dan posle” u roku od šest meseci od pada aktuelnog režima ne ispuni, Stranka slobode i pravde i njeni lideri će se povući sa političke scene, jer to duguju narodu Srbije a kao garanciju za to naveo je izjavu overenu kod notara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here