Jelena Obućina – Dobar primer Novog optimizma

0
288

Nagrada za „Dobar primer novog optimizma“ dodeljena je Jeleni Obućini, novinarki Newsmax Adrie na protestnom skupu ispred Filozofskog fakulteta povodom Dana ljudskih prava. Obućini su povelju uručili prošlogodišnji dobitnici nagrade – autori emisije „Marka Žvaka“. Pokret „Novi optimizam“ ovu nagradu tradicionalno uručuje na Međunarodni dan ljudskih prava, a od ove godine ona nosi naziv nedavno preminulog osnivača i direktora Danasa, Dušana Mitrovića.

Skupština Pokreta Novi Optimizam odlučila je da dodeli povelju „Dušan Mitrović“ za 2021. godinu novinarki Jeleni Obućini. Nagrada je ustanovljena 2004. godine i dodeljuje se 10. decembra, na Međunarodni dan ljudskih prava i rođendan Pokreta Novi Optimizam, a od ove godine nagrada nosi ime Dušana Mitrovića, jednog od osnivača i direktora lista Danas.

Nagrada se dodeljuje osobama ili organizacijama koje se svojim delovanjem i zalaganjima bore za vrednosti koje su izražene u Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima i Proglasu Novog Optimizma, te svojom inicijativom daju dobar primer zajednici i društvu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here