Ministar Stefanović obišao 1. brigadu Kopnene Vojske

0
315

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović istakao je danas, posle obilaska jedinica 1. brigade Kopnene Vojske u kasarni „Boško Palkovljević Pinki“ u Sremskoj Mitrovici, da ga uvežbanost naših posada uverava da Prva brigada i celokupna Kopnena vojska na najozbiljniji način uzimaju u obzir da treba da budu najefikasnija vojna sila u ovom delu Evrope.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas 1. brigadu Kopnene Vojske u kasarni „Boško Palkovljević Pinki“  u Sremskoj Mitrovici. On je posebno istakao značaj modernizacije višecevnog lansera raketa „Oganj“ M-17 kojim je naoružan 13. divizion SVLR, a koji je proizvod domaće pameti. Reč je o sredstvu koje spolja liči na ono koje je nasleđeno iz vremena JNA, ali je daleko efikasije, jer je u stanju da, umesto za 20 minuta, ostvari dejstvo po cilju za samo četiri minuta, odnosno da izvrši dva gađanja za sedam minuta.

Sa ministrom Stefanovićem, prilikom današnjeg obilaska, bili su i zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Petar Cvetković, načelnik štaba Komande Kopnene Vojske brigadni general Željko Tramošljika i pukovnik Dragan Radaković, načelnik štaba Prve brigade KoV.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here