Predstavljen Programski savet i projekat Muzeja 20 21

0
210

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović predstavio je danas Programski savet i projekat „Muzeja 20 21“, istakavši da će u njemu biti sačuvano i prikazano bogato stvaralaštvo i značajni kulturni dometi Novog Sada i Vojvodine u 20. i 21. veku na savremen tehničko-tehnološki način.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović predstavio je danas Programski savet i projekat „Muzeja 20 21“. Prema njegovim rečima, završena je projektna dokumentacija i novac za ovaj projekat obezbeđen je u budžetu AP Vojvodine za narednu godinu. Vrednost projekta je 1,2 milijarde dinara. Projekat podrazumeva rekonstrukciju postojeća četiri objekta – Studija M, zgrade Radio-televizije Vojvodine, aneksa zgrade RTV-a i zgrade Novosadske trgovačke omladine. Ideja je da se prostor privede novoj, muzejskoj nameni i da se predstavi kultura Vojvodine u svim segmentima – film, strip, muzika, fotografija, slikarstvo, književnost i drugo. Planirano je da radovi počnu u drugoj polovini naredne godine.

Članovi Programskog saveta su Dragan Stanić, Fedor Vrtačnik, Aleksandar Dujin, Bogomir Mijatović, Nenad Šaponja, Dragan Stojkov, Antal Silard, Dejan Tomić, Ksenija Silađi, Danilo Vuksanović, Jovan Gvero, Aleksandar Stojšin i Jene Hajnal.

Događaju su prisustvovali pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević i direktor Fondacije „Novi Sad 2021“ Nemanja Milenković.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here